Hoe kies je de juiste stem voor jouw productie?

Om deze vraag te beantwoorden moet je kijken naar je doelgroep. Hoe klinkt de stem waar jouw doelgroep zich mee kan identificeren? Sterker nog… eigenlijk ben je op zoek naar een stem die net zo klinkt als de superheld (het idool) van je doelgroep. 

Stel je hebt een toffe film geschoten voor een klant die een onderneming heeft in kinderspeelgoed. Je hebt dan een hele specifieke doelgroep: kinderen. Een voice-over die oud en geleefd klinkt zou hier niet goed passen. Een jonge, frisse stem die vrolijk en vriendelijk klinkt werkt waarschijnlijk stukken beter. Als deze stem ook nog heel zelfzeker of stoer klinkt en daardoor kracht uitstraalt heb je gegarandeerd een match. 

Of je beter voor een mannen of een vrouwenstem kunt gaan hangt ook af van je doelgroep, maar soms is het  juist tof om niet mee te gaan met het verwachtingspatroon van je publiek. Dat kan juist zorgen voor een eigenzinnige productie die beter blijft hangen bij je publiek.

Het ligt vaak ook erg voor de hand welke stem goed zou kunnen passen. Het zou bijvoorbeeld heel raar zijn als een jonge kinderstem een biermerk aan zou prijzen of een mannenstem maandverband probeert te verkopen. Mocht je niet een hele duidelijke doelgroep hebben dan ben je ook vrijer in je keuze qua stemgeluid. Mocht je advies willen voor een passende stem helpen we je ook graag verder met persoonlijk advies. Neem hiervoor gerust contact op.